Tuo jouluntunnelman

 

Kun sytytämme kynttilän,

sen liekki meitä lämmittää

ja valo salaperäinen

kuin taikapiiriin sulkee kaiken

joulunjuhlinnan.

Tuo jouluntunnelman.

Kynttilä tuo joulun.

(Maija Baric)

 

Päiväkodissa olemme marraskuusta asti laulaneet Maija Baricin ja Nukketeatteri Sampon Ihanan Joulun lauluja. Joulun tuovat kynttilä, sävelet, piparit, himmeli, enkeli ja rakkaus. Ei tuohon listaan paljon lisättävää jääkään. Mutta muutama asia sentään, kun mietin, mikä minulle tuo joulun ja mitä jouluntunnelma tänä vuonna vielä kaipaisi.

 

Olen marras-joulukuun aikana sairastanut kaksi ärhäkkää yskää, joutunut jättämään välistä monta tärkeää, hyvää mieltä tuovaa asiaa ja hävittänyt joulumieleni useampaan kertaan jonnekin nenäliinapinon alle. Toivon joulun tulevan siitä, että olisi pitkästä aikaa ihan terveenä.

Kipeänä oleminen on rajannut talvesta nauttimisenkin pitkälti ikkunalasin lämpimämmälle puolelle. Odotan sitä, että pääsisin taas kunnolla ulos. Joulu tulee talvesta ja lumesta, kirpeästä pakkasesta, liukkaasta hiihtoladusta. Tähtitaivaasta ja hiljaisesta metsästä. Tätä kirjoittaessa sade ropisee ikkunaan, mutta muutaman päivän päästä suuntaan kohti pohjoista. Ja täälläkin jouluksi pakastuu.

Joulun tuo jouluruoka, kauniiksi katettu pöytä, kynttilän valo ja perheen kanssa yhdessä syöminen. Opettelin viime jouluna tekemään itse porkkanalaatikkoa, ja ehkäpä nyt uudestaan.

Joulu tulee peiton alle käpertymisestä ja hyvistä kirjoista. Suklaarasian sopii olla kädenulottuvilla. Joulupäivinä meillä vallitsee usein kollektiivinen lukuhiljaisuus, kun minä, puoliso ja vanhempani keskitymme kukin omaan kirjaamme.Silloin tällöin joku nousee laittamaan lisää kahvia tai glögiä.

Joulun tuovat sanat. Kirjoista luetut, joululauluissa lauletut, itse kirjoitetut. Jouluntunnelman muotoileminen blogitekstiksi. Jouluyönä valvominen, kun uudet ideat leijailevat.

 

Ihanaa Joulua kaikille <3

 


Kommentit

Suositut tekstit